Jak wyłączyć znaczące lokalizacje na iPhonie - Może 2022

Funkcja „Ważne lokalizacje” na iPhonie śledzi odwiedzane miejsca i gromadzi szczegółowe informacje o tych wizytach. Poniżej znajdziesz instrukcje wyłączania ważnych lokalizacji na iPhonie.

Wyłącz znaczące lokalizacje na iPhonie

Co to są znaczące lokalizacje na iPhonie?

Jak wspomniano powyżej, funkcja Znaczące lokalizacje na iPhonie ma na celu śledzenie odwiedzanych miejsc, sposobu, w jaki odwiedzasz, kiedy odwiedzasz i jak często je odwiedzasz.



Według jabłko , dane te są chronione za pomocą szyfrowania typu end-to-end i służą do świadczenia spersonalizowanych usług, takich jak przewidywanie tras ruchu, wspomnienia w aplikacji Zdjęcia i wydarzenia w kalendarzu.

Chociaż zaszyfrowanych danych nie może odczytać firma Apple, osoby mające dostęp do Twojego urządzenia mogą nadal wyświetlać te dane w formacie czytelnym dla człowieka i gromadzić istotne szczegóły dotyczące odwiedzanych miejsc.

Jeśli Ci to przeszkadza, możesz wyłączyć funkcję śledzenia ważnych lokalizacji i uniemożliwić urządzeniu skrupulatne rejestrowanie lokalizacji.

Jak wyłączyć śledzenie ważnych lokalizacji na iPhonie?

Funkcja Znaczące lokalizacje jest domyślnie włączona na iPhonie, co praktycznie oznacza, że ​​urządzenie już śledziło Twoją lokalizację i gromadziło szczegółowe informacje o odwiedzanych miejscach.

Na szczęście możesz łatwo usunąć dane lokalizacji z iPhone'a i uniemożliwić urządzeniu gromadzenie danych o lokalizacji w przyszłości.

Iść doUstawienia>Prywatność>Usługi lokalizacyjne> przewiń w dół do dołu i dotknijUsługi systemowe.

Usługi systemowe iPhone

Na następnym ekranie przewiń w dół i dotknijZnaczące lokalizacje.

Opcja znaczących lokalizacji na iPhonie

Na ekranie Znaczące lokalizacje zobaczysz podsumowanie odwiedzonych miejsc pogrupowane w sekcjach „Moje miejsca” i „Historia”.

Po dotknięciu dowolnego wpisu w „Moje miejsca” lub „Historia”, będziesz mógł zobaczyć dokładną lokalizację swoich odwiedzonych miejsc wykreślonych na komputerze Mac.

Wyczyść historię ważnych lokalizacji na iPhonie

Stuknij wCzysta historiamożliwość usunięcia lub usunięcia wszystkich danych ważnych lokalizacji z urządzenia.

Po wyczyszczeniu historii lokalizacji przewiń w górę na tym samym ekranie i przesuń przełącznik obokZnaczące lokalizacjedoPOZApozycja.

Wyłącz znaczące lokalizacje na iPhonie

Po wyłączeniu funkcji Ważne lokalizacje nie będzie już można znaleźć urządzenia zbierającego informacje o odwiedzanych miejscach.

Związane z