Jak zapobiec usuwaniu aplikacji na iPhonie lub iPadzie - Może 2022

Czy obawiasz się, że aplikacje zostaną przypadkowo usunięte z Twojego iPhone'a? Jeśli tak, istnieje łatwy sposób zapobiegania usuwaniu aplikacji na iPhonie lub iPadzie.

Zapobiegaj usuwaniu aplikacji na iPhonie lub iPadzie

Zapobiegaj usuwaniu aplikacji na iPhonie

Chociaż zawsze możesz odzyskać usunięte aplikacje na iPhonie możesz nadal chcieć zapobiec przypadkowemu usunięciu aplikacji na iPhonie, aby uniknąć kłopotów z ponownym instalowaniem aplikacji.



Wykonaj poniższe czynności, aby zapobiec usuwaniu aplikacji na Twoim iPhonie lub iPadzie.

1. Na ekranie głównym iPhone'a stuknij ikonęUstawienia.

dwa. Na ekranie ustawień przewiń w dół i dotknijCzas ekranowy.

Opcja ustawień czasu ekranu na iPhonie

3. Na ekranie czasu na ekranie dotknijOgraniczenia dotyczące treści i prywatności.

Opcja ustawień ograniczeń dotyczących treści i prywatności na iPhonie

Cztery. Na ekranie Ograniczenia zawartości i ustawień upewnij się, że opcjaOgraniczenia dotyczące treści i prywatnościjest przełączanyNAi dotknijZakupy w iTunes i App Store.

Opcja ustawień zakupów w iTunes i App Store na iPhonie

5. Na następnym ekranie dotknijUsuwanie aplikacjiopcja.

Włącz lub wyłącz usuwanie aplikacji na iPhonie

6. Na następnym ekranie dotknijNie zezwalajaby zapobiec usuwaniu aplikacji na Twoim iPhonie.

Wyłącz usuwanie aplikacji na iPhonie

Po tym ustawieniu Twoje dzieci ani ktokolwiek inny, kto ma tymczasowy dostęp do Twojego urządzenia, nie będzie mógł usuwać aplikacji bez zmiany ustawień na „Zezwól” na usuwanie aplikacji.

Potwierdź, że nie można usunąć aplikacji z iPhone'a

Teraz, gdy właśnie wyłączyłeś usuwanie aplikacji na iPhonie, dobrze jest potwierdzić, że rzeczywiście nie można usunąć aplikacji z urządzenia.

1. Na ekranie głównym iPhone'a dotknij i przytrzymaj dowolnyikonę aplikacjina urządzeniu, aż ikony aplikacji zaczną się poruszać.

dwa. Ponieważ usuwanie aplikacji zostało wyłączone, nie będzie można zobaczyć symbolu „X” obok aplikacji na telefonie iPhone.

W normalnych ustawieniach dotknięcie i przytrzymanie dowolnej ikony aplikacji powoduje wyświetlenie znaku „X” w lewym górnym rogu ikon aplikacji, umożliwiając usunięcie aplikacji poprzez dotknięcie symbolu X.

Potwierdza to, że Twoje dzieci lub ktokolwiek, kto ma tymczasowy dostęp do Twojego urządzenia, nie będzie mógł usunąć aplikacji na Twoim iPhonie bez znajomości kodu ograniczeń.

Związane z
  • Jak usunąć aplikacje na iPhonie i iPadzie
  • Jak uniemożliwić aplikacjom śledzenie Twojej lokalizacji na iPhonie