Jak trwale usunąć swoje konto na Facebooku - Może 2022

Jeśli nie chcesz korzystać ze swojego konta na Facebooku, możesz wykonać poniższe czynności, aby trwale usunąć swoje konto Facebook na iPhone, Android, PC i Mac.

Trwale usuń swoje konto na Facebooku

Trwale usuń konto na Facebooku

Popularna aplikacja do mediów społecznościowych, Facebook zapewnia opcję dezaktywacji lub trwałego usunięcia konta na Facebooku.



Jeśli chcesz tylko odpocząć od mediów społecznościowych, możesz wybrać opcję Dezaktywacji Facebooka, a jednocześnie umożliwia powrót do mediów społecznościowych poprzez reaktywację konta na Facebooku (jeśli jest to wymagane).

Jeśli jednak nie chcesz być mediami społecznościowymi lub przeniosłeś się do innych aplikacji społecznościowych, możesz zechcieć trwale usunąć swoje konto na Facebooku.

Po usunięciu konta na Facebooku nie będziesz mógł go ponownie aktywować ani uzyskać dostępu do swoich danych na Facebooku.

Dlatego poniżej przedstawiamy kroki, aby pobrać kopię wszystkich danych z Facebooka na komputer, przed trwałym usunięciem konta na Facebooku.

1. Pobierz kopię swoich danych z Facebooka na komputer

Przed usunięciem konta na Facebooku możesz pobrać kopię wszystkich swoich danych z Facebooka na komputer.

1. Zaloguj się do swojegoKonto na Facebookuna komputerze PC lub Mac.

dwa. Kliknij naUpuścićikonę menu znajdującą się w prawym górnym rogu ekranu i kliknijUstawieniaw menu rozwijanym.

Opcja ustawień Facebooka

3. Na ekranie Ustawienia kliknijgenerałw lewym okienku. W prawym okienku kliknijPobierz kopięswojego łącza danych Facebooka na ekranie „Ogólne ustawienia konta”.

Pobierz kopię swojego łącza danych na Facebooku

Cztery. Po prostu postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie, aby pobrać kopię wszystkich danych z Facebooka na komputer

2. Trwale usuń konto Facebook na iPhone i Android

Wykonaj poniższe czynności, aby trwale usunąć swoje konto Facebook na telefonie iPhone lub telefonie z systemem Android.

1. otwartyFacebookna telefonie iPhone lub telefonie z systemem Android

dwa. Stuknij wMenu 3-linioweikona znajdująca się w dolnym menu iPhone'a (górne menu na telefonie z systemem Android).

Ikona menu 3-liniowego Facebooka na iPhone

3. Na ekranie ustawień przewiń w dół i dotknijPomoc i wsparcieopcja wymieniona w sekcji „Ustawienia”.

Opcja pomocy i wsparcia w serwisie Facebook na iPhonie

Cztery. Następnie dotknijCentrum pomocy>Zarządzanie kontem.

Zarządzanie opcją konta na Facebooku na iPhonie

5. Na ekranie Zarządzanie kontem dotknijDezaktywacja lub usunięcie konta.

Dezaktywacja lub usunięcie opcji konta na Facebooku

6. Następnie dotknijJak trwale usunąć swoje konto?

Jak trwale usunąć swoje konto? Link na Facebooku

7. Na następnym ekranie dotknijPowiadom nasPołączyć.

Trwale usuń konto Facebook na iPhonie

8. W wyświetlonym wyskakującym okienku wprowadź swój plikhasłoaby potwierdzić usunięcie swojego konta na Facebooku.

3. Trwale usuń konto Facebook na komputerze PC lub Mac

Wykonaj poniższe czynności, aby trwale usunąć swoje konto Facebook na komputerze PC lub Mac.

1. Zaloguj się do swojegoKonto na Facebookuna komputerze PC lub Mac.

dwa. Kliknij naZnak zapytaniaikonę znajdującą się w prawym górnym rogu ekranu, a następnie kliknijCentrum pomocyopcja.

Opcja Centrum pomocy w serwisie Facebook na komputerach PC i Mac

3. Na ekranie Centrum pomocy kliknijZarządzanie kontema następnie kliknijDezaktywacja lub usunięcie kontaw menu rozwijanym.

Dezaktywacja lub usuwanie konta Opcja na Facebooku na PC lub Mac

Cztery. Na następnym ekranie kliknijJak trwale usunąć swoje konto.

Jak trwale usunąć opcję mojego konta na Facebooku

5. Na następnym ekranie kliknijPowiadom naspołączyć.

Trwale usuń konto Facebook na komputerze PC lub Mac

6. Na koniec kliknijUsuń moje kontoprzycisk.

Przycisk Usuń moje konto w serwisie Facebook na komputerze PC lub Mac

Zostaniesz poproszony o wprowadzenie hasła do konta Facebook, wpisz Captcha i kliknij OK, aby trwale usunąć swoje konto Facebook.

Co się dzieje, gdy usuwasz konto na Facebooku?

Według Facebooka usunięcie konta na Facebooku powoduje następujące

  1. Nie będziesz w stanie odzyskać dostępu do usuniętego konta na Facebooku.
  2. Usunięcie konta na Facebooku nie powoduje usunięcia wiadomości do znajomych na ich kontach. Usunięte wiadomości będą nadal dostępne dla twoich znajomych i kontaktów z ich kont na Facebooku.
  3. Usunięcie przez Facebooka wszystkich informacji, takich jak zdjęcia, aktualizacje statusu lub inne dane przechowywane w systemach kopii zapasowych, może zająć do 90 dni. Te informacje nie będą dostępne dla innych, gdy Facebook będzie usuwał Twoje konto.
  4. Facebook może nadal przechowywać pewne dane (takie jak Twoje rekordy dziennika) w swojej bazie danych ze względów technicznych. Według Facebooka takie zatrzymane dane nie będą miały żadnych osobistych identyfikatorów.
Związane z
  • Jak zapobiec ponownej aktywacji usuniętego konta na Facebooku
  • Jak powstrzymać Facebooka przed udostępnianiem danych osobowych innym aplikacjom