Jak trwale usunąć zdjęcia z iPhone'a i iPada - Może 2022

Nawet jeśli usuniesz zdjęcia z iPhone'a, nadal pozostają one na Twoim urządzeniu, zajmując miejsce na dysku. Poniżej znajdziesz kroki, aby trwale usunąć zdjęcia z iPhone'a i iPada.

Trwale usuń zdjęcia z iPhone

Trwale usuń zdjęcia z iPhone'a i iPada

Gdy usuwasz zdjęcia na iPhonie, są one zaznaczane tylko do usunięcia i przenoszone do folderu „Ostatnio usunięte” na Twoim urządzeniu.



Usunięte zdjęcia nadal zajmują miejsce na Twoim urządzeniu i pozostają w folderze Ostatnio usunięte przez 30 dni, po czym są trwale usuwane.

Dlatego jeśli próbujesz Zwolnij miejsce na dysku na iPhonie , musisz upewnić się, że usunięte zdjęcia są również usuwane z folderu Ostatnio usunięte na twoim urządzeniu.

Kroki, aby trwale usunąć zdjęcia z iPhone'a

Aby trwale usunąć zdjęcia z iPhone'a, musisz najpierw usunąć je w aplikacji Zdjęcia, a następnie ponownie usunąć je w folderze Ostatnio usunięte.

1. OtworzyćAplikacja Zdjęciana Twoim iPhonie.

dwa. Stuknij wAlbumykartę znajdującą się w dolnym menu, a następnie dotknijNiedawnyAlbum.

Karta Albumy na iPhonie

3. Na ekranie Ostatnie stuknij ikonęWybierzopcja znajdująca się w prawym górnym rogu.

Wybierz opcję Zdjęcia w albumie Ostatnie na iPhonie

Cztery. WybierzZdjęciaktóry chcesz usunąć i dotknijKosz na śmieciIkona.

Usuń wybrane zdjęcia z iPhone

Jak wspomniano powyżej, usunięte zdjęcia na tym etapie zostały przeniesione tylko do folderu Ostatnio usunięte i nie zostały jeszcze usunięte z urządzenia.

Aby trwale usunąć zdjęcia z iPhone'a, będziesz musiał usunąć je z folderu Ostatnio usunięte.

1. otwartyAplikacja Zdjęciai dotknijAlbumyzakładka znajdująca się w dolnym menu.

Karta Albumy w aplikacji Zdjęcia iPhone

dwa. Na ekranie Albumy przewiń w dół do sekcji „Inne albumy” i dotknijOstatnio usunięteTeczka.

Ostatnio usunięty folder w aplikacji iPhone Photos

3. W folderze Ostatnio usunięte stuknij ikonęWybierzopcja, znajdująca się w prawym górnym rogu.

Wybierz opcję w albumie ostatnio usuniętych zdjęć

Uwaga: Liczba na Zdjęciach wskazuje liczbę dni, do których usunięte Zdjęcia pozostaną na Twoim urządzeniu i można je odzyskać.

Cztery. Po kliknięciu Wybierz, zobaczysz opcje „Odzyskaj wszystko” i „Usuń wszystko” w dolnym menu. Aby trwale usunąć zdjęcia, dotknijUsuń wszystkoopcja.

Usuń wszystkie ostatnio usunięte zdjęcia z iPhone

5. W wyskakującym okienku potwierdzenia dotknijKasowaćmożliwość potwierdzenia.

Spowoduje to trwałe usunięcie zdjęć z iPhone'a i nie będą one już dostępne na Twoim urządzeniu.

Uwaga: Możesz także usunąć wybrane zdjęcia, dotykającZdjęciaktóry chcesz usunąć i wybierając plikKasowaćopcja w dolnym menu.

Związane z