Jak usunąć wszystkie kontakty na telefonie z Androidem - Może 2022

Aplikacja Kontakty na zwykłych telefonach z systemem Android nie umożliwia jednoczesnego usuwania wielu kontaktów ani wszystkich kontaktów. Dlatego podajemy poniżej dwie metody szybkiego usunięcia wszystkich kontaktów na telefonie z Androidem.

Usuń wszystkie kontakty na telefonie z Androidem

Usuń wszystkie kontakty na telefonie z Androidem

Ogólnie rzecz biorąc, każdy, kto chce usunąć wszystkie kontakty na telefonie z systemem Android, może obejmować sprzedaż lub pożyczanie urządzenia komuś, a także pozbycie się wszystkich kontaktów w celu uruchomienia książki adresowej z czystą kartą.



Bez względu na powody, możliwe jest szybkie usunięcie wszystkich kontaktów na telefonie z Androidem, zamiast usuwać je jeden po drugim.

1. Usuń wszystkie kontakty na telefonie z Androidem, usuwając dane kontaktów

Szybkim sposobem usunięcia wszystkich kontaktów na telefonie z Androidem jest wyczyszczenie danych aplikacji Kontakty.

Stuknij wUstawienia>Aplikacje>Łączność(Upewnij się, że jesteś na karcie „Wszystkie aplikacje”)

Ikona aplikacji Kontakty na ekranie wszystkich aplikacji na telefonie z systemem Android

Na ekranie Informacje o aplikacji dotknijPrzechowywanie

Opcja przechowywania w aplikacji KontaktyNa następnym ekranie dotknijWyczyść daneprzycisk.

Wyczyść dane kontaktów na telefonie z systemem Android

Następnie zobaczysz wyskakujące okienko, dotknijokaby potwierdzić, że chcesz usunąć wszystkie kontakty z telefonu Android.

Uwaga: Wyczyszczenie danych aplikacji kontaktów spowoduje również usunięcie historii ostatnich połączeń i ulubionych.

Wyczyszczenie danych aplikacji Kontakt spowoduje usunięcie wszystkich kontaktów zapisanych na Twoim telefonie z Androidem. Jednak wszystkie usunięte kontakty powrócą na Twoje urządzenie, gdy tylko konta Gmail, Facebook i WhatsApp zsynchronizują swoje dane z telefonem z Androidem.

Dlatego konieczne jest również zapobieganie synchronizowaniu danych przez Gmaila, Facebooka, WhatsApp i innych kont z telefonem z Androidem.

Stuknij wUstawienia>Konta>Google.

Ikona Google na ekranie kont Androida

Na ekranie Konta Google dotknij swojegoKonto Gmail.

Gmail jest wymieniony na ekranie Konta

Na następnym ekranie wyłącz synchronizację, przesuwając przełącznik obokGmaildoPOZApozycja.

Wyłącz synchronizację Gmaila z iPhonem

Podobnie możesz uniemożliwić synchronizację Facebooka, WhatsApp i innych aplikacji z telefonem z Androidem.

Stuknij wUstawienia>Konta>Whatsapp

WhatsApp na ekranie kont w telefonie z systemem Android

Na następnym ekranie wyłącz synchronizację, przesuwając przełącznik obokŁącznośćdoPOZApozycja.

Wyłącz synchronizację kontaktów WhatsApp z telefonem z systemem Android

Chociaż ta metoda usuwa wszystkie kontakty na telefonie z Androidem, nadal będziesz mieć dostęp do swoich kontaktów, przechodząc do konta Gmail, WhatsApp i innych kont.

2. Usuń wszystkie kontakty zarówno z telefonu Android, jak i kont

Ta metoda usuwania wszystkich kontaktów na telefonie z systemem Android jest odpowiednia, jeśli próbujesz usunąć kontakty zarówno z telefonu, jak i z Gmaila i innych kont synchronizowanych z telefonem z Androidem.

Korzystając z komputera, zaloguj się na swoje konto Gmail. Następnie kliknijIkona aplikacjiznajduje się w prawym górnym rogu ekranu i kliknijIkona kontaktóww menu rozwijanym.

Karta Kontakty w Gmailu

Na następnym ekranie umieść kursor myszy nad pierwszym kontaktem i kliknijpole wyboruktóry się pojawia. Następnie kliknij pole wyboru znajdujące się obokWybranya to spowoduje zaznaczenie wszystkich kontaktów na Twoim koncie Gmail.

Wybierz Wszystkie kontakty w Gmailu

Po wybraniu wszystkich kontaktów kliknij plikMenu z trzema kropkamiikonę znajdującą się w prawym górnym rogu ekranu i kliknij ikonęKasowaćopcja w menu rozwijanym.

Usuń kontakty na telefonie z systemem Android

Po usunięciu wszystkich kontaktów na koncie Gmail telefon z systemem Android automatycznie usunie wszystkie kontakty z urządzenia przy następnej synchronizacji z kontem Gmail.

Jeśli nie chcesz czekać na następną synchronizację, dotknijUstawienia>Konta>Google. Na następnym ekranie dotknij ikony z trzema kropkami i dotknijSynchronizuj terazopcja, która się pojawi.

Uwaga: Ta metoda trwale usuwa wszystkie kontakty i nie będziesz mieć do nich dostępu.

Związane z