Poprawka: iPhone pyta o poprzednie hasło Apple ID - Może 2022

Jeśli Twój iPhone wyświetla monit o wprowadzenie kodu dostępu do poprzedniego lub nieznanego identyfikatora Apple ID, poniżej znajdziesz kroki umożliwiające rozwiązanie problemu z pytaniem iPhone'a o poprzednie hasło Apple ID.

iPhone prosi o hasło o poprzedni lub nieznany identyfikator Apple ID

iPhone pyta o poprzednie hasło Apple ID

Jeśli Twój iPhone wyświetla monit o wprowadzenie poprzedniego hasła Apple ID podczas pobierania aplikacji, problem jest zwykle spowodowany obecnością aplikacji powiązanej z poprzednim Apple ID na Twoim urządzeniu.



Ten problem może się również zdarzyć, jeśli ktoś pożyczył Twój iPhone i skończył używając swojego Apple ID do pobrania aplikacji na Twój iPhone.

Jeśli używasz iPhone'a z drugiej ręki lub używanego iPhone'a, prawdopodobnie poprzedni właściciel iPhone'a nie usunął swojego Apple ID z iPhone'a.

1. iPhone pyta o poprzednie hasło Apple ID podczas pobierania aplikacji

Rozwiązaniem w tym przypadku jest po prostu wylogowanie się z poprzedniego Apple ID i ponowne podpisanie przy użyciu bieżącego Apple ID i hasła.

1. OtworzyćSklep z aplikacjamina telefonie iPhone i dotknijIkona profilu.

Ikona profilu w App Store

dwa. Na ekranie Konto przewiń w dół i dotknijWyloguj sięopcja.

Wyloguj się z App Store

3. Na tym samym ekranie przewiń w górę> wprowadź swójaktualny identyfikator Apple ID,Hasłoi dotknijGotowy.

Wprowadź Apple ID i hasło

Odtąd iPhone będzie pamiętał Twój aktualny Apple ID i będziesz mógł pobierać aplikacje w dowolnym momencie na swoje urządzenie, wprowadzając bieżący kod Apple ID.

Musisz jednak mieć świadomość, że aplikacje zainstalowane przy użyciu poprzedniego Apple ID nadal będą monitować o podanie poprzedniego hasła Apple ID.

Aby rozwiązać ten problem, będziesz musiał usunąć te aplikacje z iPhone'a i pobrać je z powrotem na swoje urządzenie przy użyciu aktualnego Apple ID.

2. Powtarzane poprzednie monity o Apple ID na iPhonie

Jeśli Twój iPhone żąda poprzedniego hasła Apple ID, musisz wylogować się z poprzedniego Apple ID i zalogować się ponownie, używając swojego obecnego Apple ID i hasła.

1. otwartyUstawieniai dotknij swojego Apple IDNazwa.

Nazwa na ekranie ustawień iPhone

dwa. Na następnym ekranie przewiń w dół i dotknijWyloguj się.

Wyloguj się z Apple ID na iPhonie

3. Jeśli funkcja Znajdź mój iPhone jest włączona, wprowadźHasłodla poprzedniego Apple ID i dotknijWyłączyć.

Cztery. Na następnym ekranie dotknijWyloguj sięopcja.

Wyloguj się z Apple ID

5. W wyskakującym okienku potwierdzenia dotknijWyloguj sięponownie, aby potwierdzić.

6. Wracając doUstawieniadotknij ekranuZaloguj się do swojego iPhone'a.

Zaloguj się do iPhone

7. W wyskakującym okienku wprowadź własneApple IDiHasłorozpocząć korzystanie z urządzenia.

Związane z